Sondaj IMAS – Februarie 2019. Cu cine ar vota românii dacă duminică ar avea loc alegeri prezidențiale și parlamentare

IMAS a realizat un nou sondaj de opinie care urmărește intențiile de vot ale românilor pentru alegerile prezidențiale, parlamentare și europarlamentare. Sondajul a fost comandat de Europa FM și este valabil pentru luna februarie 2019.

Dacă în weekend ar avea loc alegeri prezidențiale, cei mai mulți dintre cetățenii României ar vota cu Klaus Iohannis, actualul președinte. Este vorba despre un procent de 41,4%. Acesta este urmat în preferinețe de Călin Popescu Tăriceanu, cu 18 procente, Victor Ponta cu 15% și Dacian Cioloș cu 11,7 %.

Președintele principalului partid aflat la putere, Liviu Dragnea, este cotat cu doar 6% din intenția de vot, totuși peste Ludovic Orban, Dan Barna, Eugen Tomac și Kelemen Hunor. 

La partide, situația este puțin diferită. După cum se poate observa, PNL și PSD își împart aproximativ aceleași procente, surpriza venind de la ALDE care devansează USR.

s

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18ani și peste, în perioada 1-21 februarie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metodaCATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja de eroare este de +/- 3%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.


Distribuire articol