DSVSA Suceava a aplicat sancțiuni în valoare de 47.400 lei

Directorul DSVSA Suceava, Dan Corneanu anunță că instituția pe care o conduce a efectuat în perioada 3 ianuarie – 28 februarie a.c. 386 de controale, în scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare.

Inspectorii DSVSA Suceava au verificat unitati în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică produse alimentare de origina animala si nonanimala. Astfel au fost ”vizitate” 26 de abatoare, 37 de unități de prelucrare a laptelui 44 de carmangerii sau măcelării. Nici unitățile de alimentatie publică nu au fost ocolie, inspectorii luând la control 65 de restaurante/pensiuni turistice/baruri/fast food, 13 laboratoare cofetarie/patiserie/, 45 de hypermarket/supermarket, 107,magazine alimentare, 4 depozite alimentare, 36 de brutarii , 6 mori și 3 unitati ape minerale. De asemenea au fost efectuate și 58 de controale mixte cu reprezentantii Inspectoratului de  Politie Judetean–în trafic mijloace auto – tematica Pesta Porcina Africana .

Au fost aplicate 14 sancțiuni în valoare de 47.400 lei din care;

-3 amenzi-in valoare totala de 7200 lei-pentru transportul  animalelor fara documente prevazute de legislatia sanitara veterinara;

11 amenzi in valoare de 40.200 lei pentru abateri de la norma de igienă(manipularea produselor alimentare  de origine animala cu incalcarea normelor de igiena), etichetare/depozitare  neconforma.

Au fost sanctionate un numar de  25 unitati cu avertismente scrise.

S-a dispus suspendarea activitatii pentru o unitate de comercializare produse alimentare.