Mii de români alături de suceveanul Ștefan Mandachi

Protestul ”România vrea autostrăzi”, pe care omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi l-a iniţiat la începutul lunii martie, a adunat mii de adepţi din întreaga ţară, nu doar din Moldova.

Firme din toate domeniile, care au mii de angajaţi, au anunţat că vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute întrerup activitatea.

De asemenea, s-au alăturat protestului Consiliul Judeţean Braşov şi mai multe primării, cele mai mari fiind cele din Iaşi, Braşov şi Târgu Jiu.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” care construieşte un spital la Bucureşti, protestează, la ora 15.00, în faţa Ministerului de Finanţe.

În plus, s-au alăturat protestului sindicaliştii de la ROMATSA şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS. Mai protestează faţă de situaţia jalnică a infrastrcturii din România sportivi, personalităţi, dar şi persoane fizice.

Şi reprezentanţii Companiei de Transport Public Iaşi au spus că se alătură manifestului #RomâniaVreaAutostrăzi şi susţin realizarea proiectelor de infrastructură rutieră din România. Astfel, astăzi, de la ora 15, timp de 15 minute, toţi cei peste 80 de angajaţi din categoria administrativă a societăţii îşi vor întrerupe activitatea, în semn de protest.

Un demers similar este anunţat şi de Asociaţia ‘Moldova vrea Autostradă’, prin intermediul paginii de socializare.

Profesorii unui liceu particular din Piatra Neamț se alătură mișcării inițiate de omul de afaceri Ștefan Mandachi pentru autostrăzi în România, iar astăzi, vor da o pauză prelungită elevilor, de 15 minute, la ora 15.00.

Primari, reprezentanţi ai unor firme, ai unor instituţii de cultură sau de învăţământ, din zona Moldovei, s-au alăturat mişcării de protest. la ora 15.00, Ştefan Mandachi a inaugurat, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova. Metrul de autostradă a fost construit de Mandachi din banii săi, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de 17 oameni.

”2.000 de oameni mor anual pe şoselele din România. Câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Noi tot înghiţim şi stăm tăcuţi. Dacă un angajat nu-şi ia leafa în ziua stabilită ce se întâmplă? Sau dacă firmele mele nu virează banii la stat pe data de 25 în fiecare lună? Dar cine răspunde că nu avem autostrăzi? Chiar că suntem luaţi de proşti”, a afirmat Ştefan Mandachi la iniţierea protestului.

Distribuire articol