Peste 40 de polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere au fost puși sub acuzare de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel

 Direcția Generală Anticorupție.
Polițiștii, bănuiți de acte grave de corupție, sunt acuzați de infracțiuni prevăzute de Legea 78/2000, respectiv abuz în serviciu și alte acțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Peste 40 de polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere Dolj au fost puși sub acuzare de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Dosarul este instrumentat de procurorul Pițurcă Maria Antoaneta. Polițiștii, bănuiți de acte grave de corupție, sunt acuzați de infracțiuni prevăzute de Legea 78/2000, respectiv abuz în serviciu și alte acțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Urmărirea penală din acest dosar a fost realizată de către Direcția Generală Anticorupție sub coordonarea Parchetului Curții de Apel Craiova (foto mic).

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova

O perioadă îndelungată de timp, agenții de poliție au fost monitorizați cu tehnică de specialitate, constatându-se că aceștia își îndeplineau cu rea-credință atribuțiile de serviciu, mulți dintre ei favorizând persoane care încălcau regulile de circulație.

Legea, aplicată discreționar

În cadrul acestui grup polițiști se crease o rețea care eluda legea și promova aplicarea acesteia după bunul plac. Sunt suspectați peste  40 de agenți. 

sursa:editie.ro