Primul campion mondial de box profesionist al României, arestat pentru trafic de droguri, în București

Primul campion mondial la box profesionist din România a fost arestat pentru trafic de droguri. Petrică Paraschiv făcea parte din gruparea Pugiliştilor, o reţea care vindea heroină în centrul Bucureştiului. Campionul a fost coleg în lotul României cu Leonard Doroftei. Un mare sportiv, spune acesta din urmă, dar care a luat-o pe căi greşite.Ceea ce pare un atac ca în filme este de fapt o misiune specială a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate. Îmbrăcaţi în civil, cu pistolul în mână, ofiţerii îl reţin pe unul dintre pugilişti în plin trafic. Şocaţi, trecătorii nu-şi dau seama la ce asistă.

Timp de şase luni, ofiţerii au urmărit o grupare formată din foşti sau actuali boxeri care vindeau droguri în centrul Bucureştiului. Unul dintre lideri ar fi fost Petrică Paraschiv. Primul român care a devenit campion mondial la box profesionist, în 1995. Înainte de performanţă a fost şi coleg la lotul naţional de amatori cu Leonard Doroftei.

LEONARD DOROFTEI, fost campion mondial la box: Îmi pare rău să aud lucrul acesta, îmi pare rău să vorbesc despre lucrul acesta. Dar vă spun, Petrică Paraschiv a fost un sportiv de calitate. A trecut şi la profesionişti într-o perioadă, din păcate a ales alte drumuri.

După ce s-a retras din box, Petrică Paraschiv a fost implicat în mai multe furturi, în Olanda şi Germania. În 2016, a fost prins în Italia după ce a furat 500 de euro din geanta unei femei. De anul trecut, alături de gruparea pugiliştilor, ar fi început afacerea cu droguri.

Potrivit unor surse judiciare, gruparea nu îşi vindea drogurile doar în stradă, ci şi în anumite apartamente închiriate din sectorul 3 al capitalei. Unul dintre acestea se află în clădirea din spatele meu.

Poliţiştii care au percheziţionat imobilele din sectorul 3 al Capitalei au găsit heorină, metadonă, mai multe pistoale şi 19.000 de lei.

”Traficanţii erau foarte bine organizaţi în sensul că aveau persoane care supravegheau imobilele la fiecare capăt al străzii ca să evite surprinderea în flagrant delict de către poliţişti”, explică un ofițer BCCO.

DAN ANTONESCU, expert criminolog: Sunt destine, sunt familii distruse din cauza consumului de droguri, ori cei care alimentează această piaţă a morţii, niciodată nu vor fi suficient de mult şi de grav pedepsiţi.

Poliţiştii au audiat 22 de persoane în acest caz. Şase dintre ele au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri de mare risc, iar alte trei sunt cercetate sub control judiciar.