Partidul Verde Suceava: ,,Recilarea deșeurilor menajere și poluare apelor au scăpat de sub control”

Partidul Verde filiala, judeţeană Suceava, consideră că România momentan are două mari probleme legatede mediu scăpate de sub control: recilarea deșeurilor menajere și poluareapelor.

Actualul ministru al mediului, doamna  Graţiela Leocadia Gavrilescu e depășită de mult timp la aceste capitole, fiind păstrată în funcție datorită culorii politice, ci nu a problemelor de mediu rezolvate.

Președintele acestei formațiuni politice, Dan Acibotăriţă, este de părere oriunde te-ai plimba prin România ai să găsești tone de gunoaie menajere, amestecate, nesortate, aruncate alandala, ai să rămâi mâhnit când vezi pet-uri cum plutesc pe apele noastre, iar cei care au puterea de a face ceva se laudă cu realizările colosale pe care le-au făcut doar pe hârtie. Binențeles aici ține și de nivelul de cultură și de respect al fiecăruia față de natură.

De asemenea, noi, verzii suceveni am observat că se taie bine de tot din pădurile bucovinene. Pe raza Ocolului silvic din Vama se spune că drujbele nu au somn. Ca să vezi dezastrul care s-a produs prin codrii suceveni cel mai bine realizezi după ce faci o filmare cu drona. Începe să câștige teren, prin munții județului Suceava, culoarea maro. Verdele se diminuează, iar asta e dureros. ,,Dorința unora de a face bani din exploatarea legală sau nelegală a lemnului, a adus mari nenorociri codrilor din Bucovina, iar dacă acești indivizi nu se opresc, în cel mai scurt timp, nu mai ai avem ce lăsa moștenire copiilor”, a spus președintele Partdului Verde.