Un adolescent inconștient era să provoace o tragedie la Gura Humorului

A doua zi de Paști, un tânăr de 17 ani, din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea un scuter în orașul Gura Humorului, datorită faptului că nu s-a asigurat corespunzător şi a lipsei de experienţă în conducere, la efectuarea virajului la stânga pentru a intra pe str. Oborului, a intrat în coliziune laterală cu autoturismu lcondus de către un bărbat de 38 ani, din mun. Fălticeni, care se deplasa pe drumul cu prioritate. 

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui minor de 11 ani, din orașul Gura Humorului, pasager pe moped, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto cât şi conducătorul mopedului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri, ambilor fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedându-se la verificarea în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere, s-a stabilit faptul că tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru niciun fel de categorie de autovehicule.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis” şi „vătămare corporală din culpă”.