Hora Bucovinei- sărbătoare prilejuită de urcatul oilor la munte. Mii de suceveni așteptați în zilele de 18 și 19 mai

Hora Bucovinei- sărbătoare prilejuită de urcatul oilor la munte se va desfășura și în acest an , în zilele de 18 și 19 mai, la  Bucșoaia-Frasin. Din program  nu lipsesc obiceiurile de la stână, specialitățile culinare de stână, expoziții ale meșterilor populari, expoziții cu utilaje agricole, demonstrații și concursuri cu utilaje de pădure și spații verzi. Parada Gospodarilor la care participă grupuri care reprezintă vetrele folclorice prezente la eveniment.
Nu va lipsi nici Spectacolul folcloric „Urcă oile la munte„ în care vor urca pe scenă invitați de seamă ai muzicii populare.Sâmbătă, 18 mai și duminică, 19 mai, are loc urcatul oilor  la munte, la Bucșoaia din Frasin. Aceasta este o tradiție pastorală străveche a Bucovinei. Apoi, puteți  gusta  produsele tradiţionale preparate de bacii de la stânele din zona de munte: balmoş, borş de miel, viţel sau miel în smântână, miei sau viţei la proţap, urdă, caş, brânză frământată sau mămăligă cu brânză şi smântână.

Ne-om veseli cu Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, „Plăieșii” din Chișinău, Dumitru Dobrican și ”Dănțăușii” de la Groși, Maramureș.

 Expoziția produselor gastronomice care va oferi prilejul degustării și recunoașterii specificului culinar bucovinean, a măiestriei preparatorilor și mai ales a faptului de a gusta din cele mai bune produse tradiționale.

Muncile specifice stânei turistice bucovinene vor fi prezentate pe parcursul derulării evenimentului. Costumul tradițional, care a reprezentat o componentă majoră în crearea și menținer

ea identității culturale a comunităților locale pastorale bucovinene, va fi prezentat la eveniment prin parada bacilor, a soliștilor și a localnicilor care participă laolaltă la această mare sărbătoare prilejuită de urcatul turmelor la munte.

Sucevenii sunt invitați să participe la Hora Bucovinei îmbrăcați în straie populare.