Copilaș de 1 an și opt luni, lovit la cap de portiera mașinii tatălui

Duminică, doi tineri din Piatra Neamț, județul Neamț, şi copilul  lor de 1 an şi 8 luni,  care era într-un căruț  împins de mama sa au ieșit din hotelul Bucovina, din mun. Suceava pentru a se deplasa la mașină. Bărbatul a deschis portiera stânga spate, iar concubina acestuia şi căruţul în care se afla copilul se aflau lângă maşină. În acel moment, un autoturism marca Audi care era parcat pe aceeaşi alee în faţa hotelului, a fost manevrat cu spatele de un tânăr de 25 ani, din mun. Suceava şi s-a apropiat de grupul de persoane menţionat mai sus. Întrucât s-au speriat, tatăl a tras brusc căruţul în care se afla copilul pentru a nu fi atins de autoturismul Audi iar copilul a fost lovit la cap de portiera autoturismului marca Mitsubishi, care era deschisă.

După eveniment, conducătorul autoturismului Audi a coborât geamul maşinii şi şi-a cerut scuze pentru faptul că s-au speriat de manevra sa de a da cu spatele, după care a plecat de la faţa locului, fără a şti că băiatul din căruţ s-a lovit la cap.

La faţa locului s-a deplasat o ambulanţa care l-a transportat pe minor la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-a stabili diagnosticul: „TCC ușor”.

Tânărul a revenit cu autoturismul şi a declarat verbal că nu a lovit căruţul şi nu a ştiut despre faptul că minorul a fost lovit la cap.

În urma vizionării camerelor video ce au surprins evenimentul nu s-a putut stabili dacă căruţul în care se afla copilul a fost atins de autoturismul condus de tânăr

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se va întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.