O nouă avertizare COD GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii pentru 33 de judeţe

Adminitraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, luni, avertizările COD GALBEN. Potrivit meteorologilor, începînd de luni de la prânz, în mare parte din ţară vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Şi Capitală este vizată de avertizarea meteorologilor.

INFORMARE METEOROLOGICĂ, interval de valabilitate: 20 mai, ora 11 – 21 mai, ora 22

În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN, interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată;
Zone afectate:Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și zonele montane;

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și în cea mai mare parte a zonei montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN, interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 – 20 mai, ora 23 
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată;
Zone afectate: Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sud-vestul Moldovei;

În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp.