Preotul Gheorghe Saftiuc din Dolhasca a plecat la Ceruri

Preotul Gheorghe Saftiuc din Dolhasca a plecat  duminică, la Ceruri. A fost un exemplu de dăruire pentru comunitate și pentru credință. A fost consilier economic la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, a fost consilier local la Dolhasca. A transformtat o școală abandonată, alături de soție, într-o casă de copii, a ridicat locuințe sociale pentru copii. A ridicat un lăcaș de cult. A fots prieten nu numai al celor de aici ci și al basarabenilor,în special al sorocenilor.  Este ctitor al bisericii  „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca.  Preotul Gheorghe Saftiuc a   înființat Fundației ”Mila Creștină”, filiala Dolhasca. A făcut parte din Consistoriul Mitropolitan (pentru clericii de mir) al Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB). A făcut parte din Comisia pentru Protecția Copilului din cadrul Consiliului Județean Suceava.

Reînvierea Spitalului de la Dolhasca, unitate medicală care a funcţionat pînă la începutul anilor ’90 ca filială a Spitalului Municipal Fălticeni, a fost posibilă datorită părintelui Saftiuc, de la Parohia „Învierea Domnului” din Dolhasca, care a fost sprijinit în curajosul său demers de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Asociaţia „Mila Creştină” Dolhasca, Ocolul Silvic „Silva Bucovina” şi a alte instituţii.

,,Cu tristețe in suflete, aducem un ultim omagiu celui care a fost pentru noi toți, preotul Saftiuc Gheorghe! Dumnezeu sa te aibă in paza, parintele nostru!
Condoleanțe familiei îndurerate!,, este anunțul Primăriei Dolhasca.