Un bărbat s-a accidentat după ce hainele i s-au prins într-un utilaj agricol

Un bărbat de 57 ani, din comuna Lungani, județul Iași, s-a accidentat în timp ce lucra la un tractor și a fost diagnosticat cu „contuzie toracică și fractură claviculă dreaptă”.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii s-au deplasat la domiciliul unui agricultor, de pe raza comunei Gălănești, care a declarat verbal că bărbatul lucrează la ferma sa ocazional, fără forme legale. De asemenea acesta a relatat faptul că în ziua de luni, se afla în fața locuinței sale cu accidentatul, desfășurând mai multe activități, timp în care tractorul său era pornit și avea instalată o semănătoare. La un moment dat proprietarul a plecat până în curte, iar bărbatul a rămas la utilaj. La scurt timp  s-a întors din curte, ocazie cu care a văzut bărbatul sub semănătoare pentru a lua niște chei, i-au fost prinse hainele în cardanul care făcea conexiunea între tractor și semănătoare (element ce se învârte) astfel imobilizându-l și provocându-i leziuni. În această împrejurare, a oprit tractorul, a fugit și a luat un cuțit, cu care a tăiat hainele bărbatului care erau prinse în cardan, eliberându-l. Imediat după incident a sunat la 112 și a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanță.

Acesta a mai menționat faptul că bărbatul accidentat este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice, iar în momentul accidentării se afla sub influența alcoolului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.