O nouă bombă în Codul Rutier. Șoferii pot părăsi locul unui accident fără să facă închisoare! Care este situația specială în care este permis

O decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, publicată joi în Monitorul Oficial, permite o nouă situație în care șoferii pot părăsi locul unui accident fără a fi pasibili de închisoare. Este vorba despre șoferul care provoacă un accident și este singura victimă.

Potrivit Codului penal, părăsirea locului accidentului de către șofer, fără acordul polițistului sau procurorului, este o faptă care se pedepsește cu cel puțin doi și cu cel mult șapte ani de închisoare.

În situația în care șoferul care a provocat accidentul rutier, fără să fie și altă mașină implicată și este singura persoană care s-a rănit, nu i se întâmplă nimic, scrie avocat.net. „ÎCCJ stabilește că rănirea uneia sau mai multor persoane (…), ca situație permisă a infracțiunii de părăsire a locului accidentului (…), nu are în vedere și autorănirea, când singura persoană rănită este însuși conducătorul singurului autovehicul implicat în accident”, au decis judecătorii.