PRĂPĂD la o fermă avicolă – 16.000 de pui au ars de vii

Un incendiu a izbucnit la o fermă avicolă din Mintia, judeţul Hunedoara, iar în urma acestuia 16.000 de pui au murit din cauza fumului şi a temperaturii ridicate. Alţi 15.000 de pui au fost salvaţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, un incendiu a izbucnit în cursul nopţii de joi spre vineri, la o fermă avicolă din Mintia, conform News.ro.

”Nouă pompieri militari de la Detaşamentul Deva au intervenit cu trei autospeciale pentru a opri ofensiva unei arderi mocnite ce a afectat stratul de protecţie din paie, aflat pe podeaua halei, pe o suprafaţă de 350 mp. În incintă se aflau 31.000 de pui. Din cauza fumului şi temperaturii ridicate au pierit 16.000 de pui de o zi. Pompierii au reuşit sa salveze 15.000 de pui şi să lichideze incendiul după mai bine de o oră de muncă”, au transmis reprezentanţii ISU Hunedoara.

În incendiu a mai fost distrusă instalaţia de furajare şi adăpare din plastic pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri liniari şi s-au deteriorat parţial pereţii, uşa şi trei geamuri.

După stingerea incendiului pompierii au concluzionat că arderea mocnită a fost generată de o defecţiune electrică apărută la aparatul de încălzit al halei.

stiripesurse.ro