Acestea sunt școlile și grădinițele care au primit bani de la Guvern pentru construirea unor grupuri sanitare

PSD Suceava a transmis ieri, presei lista cu școlile și grădinițele care au primit bani de la Guvern pentru construirea unor grupuri sanitare. Deși, ministrul Ecaterina Andronescu declara la Suceava că are în vedere alocarea de fonduri pentru  76 de școli din județ care vor primi bani pentru ca în locul wc-urilor din curte să ridice grupuri sanitare moderne respectiv, module,  pe 30 mai Guvernul a alocat bani pentru aceste investiții, numai că bani vor primi doar 29 de școli din județ . Majoritatea unităților de învățământ
sucevene au primit câte 53.000 lei, bani care vor fi folosiți pentru realizarea unor sisteme modulare cu toate dotările necesare unui grup sanitar la standarde de igienă.


Pe data de 30 mai 2019 a fost emisă o Hotărâre de Guvern (HG 363) privind transferarea unor sume din bugetul de stat către bugetele locale,prevăzută în bugetul de stat al Ministerului Educației Naționale,  pentru finanțarea construirii de grupuri sanitare la unitățile de învățământ preșcolar care au acum wc-urile în curte, fără apă curentă și canalizare. Suma totală repartizată către școlile și grădinițele din țară se ridică la aproape 65 milioane lei, pentru județul Suceava fiind alocate puțin peste 2 milioane de lei. Două școli din marginea vor primi câte 135.000 de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava,Alexandru Rădulescu,cel care a transmis lista cu unitățile școlare, un număr de 29  de unități de învățământ care au primit sume cuprinse între 53.000 lei , 38.000 lei primind doar o grădiniță din Ruși – Forăști. Cea mai mare sumă respectiv  200.000 lei a fost alocată Școlii  Gimnazială  din comuna Satu Mare.Școala Primară Spărturi din comuna Vatra Moldoviței va primi 70.000 de lei.