Percheziții în Ostra și Stulpicani. Un individ acuzat de 9 infracțiuni de furt

Percheziții în Ostra și Stulpicani. Un individ acuzat de 9 infracțiuni de furt. Ieri,  polițiștii suceveni au  continuat cercetările privind furturi din locuință comise pe raza localității Stulpicani în perioada 2018-2019 inclusiv sesizarea Poliției Orașului Frasin prin SNUAU 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința lui Seserman Paraschiva, de 61 ani, din comuna Stulpicani, de unde au sustras mai multe bunuri.

Dosarele penale au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului și s-a discutat cu procurorul de caz din cadrul unității de parchet. Conducerea subunității a dispus reunirea tuturor dosarelor penale ce au ca obiect furturi din locuință comise în zona Molidului de pe raza comunei Stulpicani, din perioada anilor 2018-2019.

În cauză, în vederea probării activității infracționale, au fost efectuate investigaţii, s-au audiat martori, s-a stabilit cercul de bănuiţi, care s-a redus la un număr de 3 persoane.

La data de 11.06.2019, împreună cu 2 grupe SAS din cadrul IPJ Suceava, au fost efectuate 4  percheziții domiciliare pe raza comunelor Stulpicani  și Ostra, fiind identificate bunuri ce au legătura cu cauza.

S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un flăcău , de 21 ani, din comuna Stulpicani, pentru comiterea a 9 infracțiuni de „furt calificat,,. Ieri,  Polița i orașului Frasin a dispus față de individ  măsura preventivă a reținerii pe o perioada de 24 ore, începând de la 11.06.2019, ora 15.20.

Suspectul urmează a fi introdus în CRAP al IPJ Suceava, iar în cursul zilei de astăzi,  urmează a se propune arestarea preventivă a sa pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările în cauză sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt calificat”.