Percheziții într-un dosar de contrabandă

Percheziții domiciliare într-un dosar de contrabandă.  Ieri, în cadrul unui dosar penal instrumentat de lucrători din cadrul IPJ Suceava – SICE –Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au fost puse în aplicare un nr. de 2 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate persoane implicate în traficul cu ţigarete de provenienţă extra-comunitară.

În urma activităților întreprinse, la locațiile percheziționate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor un nr. de 33200 bucăți țigarete de proveniență extra-comunitară, 39L alcool, precum şi alte mijloace de probă ce prezintă interes pentru cauză. Prejudiciul în cauză este de aproximativ 16.296 lei.

Un bărbat,  de 61 ani, din  Suceava, a fost condus la sediul IPJ Suceava pentru audieri, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Tot cu ocazia percheziției domiciliare, întrucât suspectul figura în evidențe ca deținător de armament, însă nu a respectat condițiile legale de deținere și păstrare, a fost luată măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire a armei și muniției letale, fiind totodată sancționat contravențional cu suma de 8.000 lei.

Cercetările sunt continuate privind infracțiunea de „contrabandă” de către polițiștii din cadrul IPJ Suceava – S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor