Un sucevean va conduce masoneria lumii. Stelian Nistor este originar din Fălticeni

În perioada 31 mai – 2 iunie, o delegație a Supremului Consiliu al Ritului Scoțian Antic și din România a participat la Roma la Sesiunea Națională a Ritului Scoțian din Italia.
Cu această ocazie, Supremul Consiliu italian a acordat titlul și medalia de Membru de Onoare, cea mai înaltă distincţie ce se poate acorda unui străin, conducătorilor Ritului din trei țări: Statele Unite, Israel și România.
“Succesul internațional este categoric al României. Acasă creștem moștenirea trecutului masonic, atât de întrepătruns cu cel al devenirii națiunii noastre, până când vom ajunge noi înşine înaintaşii cu care să se legitimeze cei ce ne vor urma. Ne așteaptă noi răspunderi și încercări, de data asta la nivel mondial. Știm de unde venim și, încrezători în destinul Ţării
noastre, mergem înainte!”, a declarat Stelian Nistor.


În țara noastră, Ritul este condus de către Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor, 33, care urmează să preia, în numele României, postul de președinte al Conferinței Mondiale a Ritului Scoțian, începând din 23 mai 2020 și până în 2025,arată Obiectiv de Suceava.

Stelian Nistor s-a născut în 1958 la Fălticeni. A urmat Liceul „Ștefan cel Mare” Suceava, după care a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”. A fost director artistic la Teatrul Nottara din București. A avut o carieră în televiziune, făcând parte din prima echipă a postului ProTv.
La inceputul anilor 2000 a parasit lumea teatrală și a pătruns în lumea afacerilor, avand o puternica implicare in ridicarea Iulius Mall Suceava. În prezent este parte a unuia dintre cele mai importante proiecte de marketing politic online românești acoperind clienți din întreaga lume, cu birouri în Washington, Rio de Janeiro, San Salvador, Manila, Tokyo, Accra (Ghana). În septembrie 2015 a fost ales Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic si Acceptat din România. În decembrie 2016 Supremul Consiliu a hotărât să-i acorde distincția Grand Cross a Curții de Onoare.

sursa:obiectiv de suceava;  foto: masonicformum