ACTUALITATESOCIAL

Un câmpulungean a izbit cu mașina o fetiță. A încercat o șmecherie dar nu i-a mers. Polițiștii au întocmit dosar penal

Un câmpulungean a izbit cu mașina o fetiță. A încercat o șmecherie dar nu i-a mers. Polițiștii au întocmit dosar penal. Miercuri, în jurul orei 14.15, un conducător auto,  de 52 ani, din Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoutilitara FIAT DUCATO pe str. Calea Transilvaniei din  oraș  din direcția Suceava spre Vatra Dornei, ajuns în dreptul trecerii pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător din dreptul imobilului cu nr.29, a surprins și accidentat-o o fetiță, de 10 ani.

Minora era angajată în traversarea regulamentară a drumului public, pe marcajul pietonal. După accident, conducătorul auto a oprit autoutilitara după care, apreciind că îngreunează traficul s-a urcat din nou la volanul autoutilitarei și a mutat-o circa 35 m spre înainte, modificând în acest sens locul producerii accidentului, fără încunoștiințarea organelor de poliție. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului care a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpulung – Moldovenesc pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul  auto au fost testat cu aparatul  etilotest rezultatul fiind de 0,00mg/l alcool în aerul expirat și i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.