Sucevean beat la volan în Dumbrăveni. Nervos și agresiv la apariția polițiștilor. A fost încătușat

Sucevean beat la volan în Dumbrăveni. A devenit nervos și agresiv la apariția polițiștilor. La 23.06.2019, orele 00:29, Poliția Orașului Salcea a fost sesizată prin SNUAU 112 de către Vacariu Marius din sat Strahotin, com. Dângeni, Jud. Botoșani, despre faptul că pe DN29, pe  raza loc. Dumbrăveni, circulă un autoturism tip SUV de culoare neagră cu nr. de înmatriculare SV—WMT, iar conducătorul acestuia, din cauza manevrelor evazive de deplasare, e posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice.
În zona indicată, în parcarea SC ELPETO OIL SRL din Dumbrăveni, a fost identificat autoturismul marca VW Tuareg  de culoare neagră iar la volan a fost găsit un bărbat, de 40 ani din Suceava, care emana halenă alcoolică
Având în vedere cele constatate, lui i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat manifestându-se recalcitrant și violent în limbaj, mai mult acesta a încercat să fugă de la locul faptei, fiind nevoie de imobilizarea și încătușarea acestuia cu sprijinul echipajelor de poliție din cadrul Secției de poliție nr. 6 Adâncata și Secția de poliție Șcheia.
Ulterior individul  a fost condus la Spitalul Județean Suceava în vederea recoltării de probe biologice de sânge, unde, pentru prevenirea unor incidente negative având în vedere comportamentul anterior al persoanei în cauză s-a solicitat sprijinul unei grupe de intervenție din cadrul IPJ Suceava – SAS.
Lui  i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
      În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „ conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe ”, cercetările fiind continuate de Poliția Orașului Salcea.