Un bărbat din Horodnic de Sus a dat foc la gunoaiele de lângă casă și a plecat la o rudă. Ce a urmat

Un bărbat din Horodnic de Sus a dat foc la gunoaiele de lângă casă și a plecat  la o rudă.  Ce a urmat . Patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către  o femeie  din comuna Horodnic de Sus, cu privire la faptul că la imobilul ce aparține lui  soțului,  de 25 ani din localitate are loc un incendiu.

Incendil se manifesta în mod agresiv un incendiu la nivelul acoperișului, la fața locului fiind prezente  două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri al Municipiului Rădăuți, și un echipaj din cadrul pompierilor voluntari Horodnic de Sus, care au intervenit, reușind stingerea incendiului.

În urma incendiului s-au distrus acoperișul și podul pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați bunuri din casă respectiv 2 paturi, saltele, pături, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 1000 lei.

Nu s-au înregistrat victime omenești.

Persoana vătămată a declarat faptul că în data de 25.06.2019, orele 20.00 a dat foc la niște gunoaie în apropierea locuinței, după care a plecat în vizită până la o rudă, spunându-i soției să supravegheze focul. Ulterior în jurul orei 22.00 a fost anunțat de către  un sătean că i-a luat foc casa, acesta deplasându-se urgent la fața locului.

S-a luat legătura telefonic cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți care a dispus ca cercetările să fie  continuate sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de „distrugere din culpă”, cauza urmând să fie soluționată procedural de P.P. Horodnic de Sus.