A vrut să scape de probe. Un flăcău din Horodnic de Sus, autorul unui accident pe DN 2 H. Un rănit și autoturismul grav avariat

Un flăcău din Horodnic de Sus, autorul unui accident pe DN 2 H. Un rănit și autoturismul grav avariat. Ieri, C.I.  de 19 de ani din comuna Horodnic de Sus, conducea autoturismul marca Ford Focus cu numărul de înmatriculare SV-07-HEL pe DN 2H, pe raza localității Putna, având direcția de deplasare dinspre comuna Putna spre orașul Vicovu de Sus.

După ce a trecut de podul peste pârâul Putna,  pe un sector de drum în curbă la stânga, din cauza vitezei neadaptate, conducătorul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a pătruns în șanțul din dreapta carosabilului, după care  autoturismul s-a răsturnat  și s-a oprit în șanț.

În urma accidentului au rezultat avarii majore la autoturism și  vătămarea corporală ușoară a unui tinerel,  de 17 de ani,  din comuna Bilca.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Municipal Rădăuți.

După producerea accidentului plăcuțele cu nr. de înmatriculare au fost demontate de pe autoturism.

Vinovăția producerii accidentului aparține lui Calance Gabriel Ioan,  care, pe fondul consumului  de alcool și a vitezei neadaptate în curbă a pierdut controlul asupra direcției de mers.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de “vătămare corporală din culpă și modificarea urmelor accidentului de circulație”.