Scuterist din Dumbrăveni, beat criță.Nici nu se putea ține pe picioare

Sâmbătă, la ora 16:16, polițiștii Secției 2 de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un localnic  despre faptul că pe DC 65  în satul Stamate, comuna Fîntînele, la ieșire spre Corocăiești, o persoană a căzut de pe scuter şi s-a autoaccidentat, suferind leziuni.

Cu ocazia deplasării la fața locului pe drumul comunal 65  la ieșirea din   localitatea Stamate, comuna Fîntînele, pe sensul de mers către satul Corocăiești, comuna Verești, a fost identificat un moped de culoare albastru, care prezenta avarii, culcat pe o parte, iar lângă acesta o persoană de sex masculin, care prezenta leziuni la nivelul corpului.

Din discuțiile purtate cu apelantul, s-a stabilit că în timp ce conducea auto proprietate pe DC 65 Stamate a observat  un moped de culoare albastru culcat pe o parte și o persoană de sex masculin întinsă pe partea carosabilă, motiv pentru  care a apelat SNUAU 112, solicitând deplasarea la fața locului a unui echipaj medical de specialitate.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză este un bărbat, de 40 ani din Dumbrăveni, iar cu ocazia verificării acestuia în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nici-o categorie auto. De asemenea mopedul nu avea aplicat număr de înregistrare sau înmatriculare, existând suspiciunea rezonabilă că acesta nu este înmatriculat/înregistrat, acesta fiind ridicat pe bază de ordonanță.

Întrucât localnicul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării în care se afla și întrucât emana halenă alcoolică, s-a solicitat sprijinul Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Mun. Suceava, pentru a se deplasa la Spitalul Județean Suceava pentru a-i recolta două probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta a refuzat în fața medicului recoltarea de probe.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj SMURD Suceava, care l-a preluat şi transportat pe individ  la Spitalul Judeţean Suceava – U.P.U. în vederea efectuării de investigații medicale, stabilindu-se diagnosticul de „TCC, etilism acut”.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice”,  lucrare ce urmează a fi soluţionată procedural de către Postul de Poliție Fîntînele