Tânăr ucis cu 6 lovituri de briceag. Un reținut și un altul cercetat penal pentru crima din Rotunda

Un reținut și un altul cercetat penal pentru crima din Rotunda. Polițiștii suceveni împreună cu un procuror criminalist au stabilit în seara de 29 iunie 2019, în jurul orei 21:00, pe terasa barului „La Anghelache” din centrul oraşului Liteni a avut loc o altercaţie fizică între victimă Iurea  MIHAI de 24 de ani şi  MANCAŞ MIHAI GABRIEL de 17 ani din Rotunda, Liteni, aplanată de ceilalţi consumatori.

La scurt timp după ce victima a părăsit localul, aceasta a fost urmărită pe drumul spre casă de Mancaş Mihai Gabriel, care, însoţit fiind de numitul Dascălu Vladuţ Vasile de 17 ani din Rotunda, Liteni şi folosindu-se de un cuţit ,tip briceag cu protecţie de degete tip box, a ajuns-o din urmă şi i-a aplicat un număr de 6 lovituri, provocându-i leziuni în partea superioară a corpului (torace şi abdomen) şi o hemoragie puternică care au condus în scurt timp la deces.

În baza materialului probator administrat până în prezent, procurorul criminalist a dispus:

– punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul MANCAŞ MIHAI GABRIEL sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, prev. de art. 188 C.pen. cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.pen., şi reţinerea pentru o durată de 24 ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava; în ziua de 01 iulie 2019 urmează a fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă.

– punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul DASCĂLU VLĂDUŢ VASILE sub aspectul comiterii complicităţii la infracţiunea de omor, prev. 48 rap. la art. 188 C.pen. cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.pen., fără a se lua vreo măsură preventivă faţă de acesta până la completarea probatoriului.

Cercetările sunt continuate de acest serviciu pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei.