Proiect legislativ. Zile libere plătite pentru părinți, în situația închiderii temporare a școlilor, din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Părinții își vor putea lua zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităţilor de învăţământ din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Totuși, proiectul de lege adoptat în penul Senatului cu 64 de voturi ”pentru” trei voturi „împotrivă” şi 19 abţineri, se referă doar la părinții elevilor de până în 12 ani.

Zilele libere se vor acorda pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada respectivă.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt arondaţi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ. Senatul a adoptat legea, dar Camera Deputaților va fi forul decizional.

Distribuire articol