Un băiețel de 9 ani din comuna Șcheia a murit după ce s-a înecat în piscină.Părinții erau în locuință

Tragedie pentru o familie  din  comuna Șcheia.  Copilul  a murit  în piscină  timp ce  părinții erau în casă, Ieri, polițiștii Secție 9 Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin apel SNUAU 112 de către echipajul de ambulanță cu privire la faptul că minorul , în vârstă de 9 ani, din comuna Șcheia, a fost găsit în piscina din curtea locuinței fără a prezenta semne vitale de viață.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 16.30, băiețelul  se scălda într-o piscină amenajată în curtea locuinței din comuna Șcheia, sat Sf. Ilie, împreună cu fratele său, de 11 ani.

Părinții minorilor se aflau în locuință, iar la un moment dat mama minorilor a observat că fiul săuse află în apă, iar după ce l-a scos a apelat la SNUAU 112 solicitând intervenția unei ambulanțe. Lucrătorii de pe ambulanță au efectuat manevre de resuscitare timp de o oră apoi au constatat decesul.

Piscina din curte are înălțimea de 80 cm, diametrul de 370 cm și adâncimea apei de 60 cm.

Din discuțiile purtate cu mama  a rezultat  fiul știa să înoate de la vârsta de 4 ani și nu își poate explica ce s-a întâmplat.

Minorul  în vârstă de 11 ani care se juca în piscină cu fratele său nu a putut oferi informații cu privire la cele întâmplate, deoarece este diagnosticat cu autism și întârziere mentală.

Cel în cauză nu prezenta urme de violență la nivelul corpului, neexistând indicii cu privire la comiterea vreunei fapte penale.

Cadavrul minorului  a fost transportat la morga Spitalui Judetean Suceava în vederea efectuarii necropsiei.

Polițiștii au  întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul infracţiunii de „ucidere din culpă”.