Nemțeanul care şi-a ucis mama şi surioara de 11 ani, la Verona, iertat de o treime din pedeapsă

Nemțeanul  care şi-a ucis mama şi surioara de 11 ani, la Verona,a fost  iertat de o treime din pedeapsă. Andrei Filip, 22 de ani, n-a avut milă nici de mama lui, nici de soră, iar după crime a încercat să scape de cadavre în râu  în cel mai crud mod cu putinţă. Familia lui Andrei este originară din Târgu-Neamţ. 

Pe 13 februarie 2016, Andrei s-a certat cu mama sa, Mirela Bălan, 40 de ani, și a ucis-o, apoi a ucis-o și pe micuța Elena Larisa, 11 ani, sora sa vitregă, după care le-a tranșat, cu ajutorul logodnicei sale. Bucățile le-a pus în trei genți mari și le-a aruncat una câte una în râul Adige, făcând trei drumuri.  Aruncase trupurile fără viaţă ale mamei şi surorii sale în saci din plastic pe 13 februarie. Ulterior a încercat să scape de vină şi s-a întors în România. Însă, după câteva zile, a decis să spună tot ce a făcut şi s-a întors

andrei filip crima italia verona

în Italia, unde a spus că mama şi sora lui nu au dispărut, ci au fost ucise chiar de el.

“Am tăiat capul mamei mele și mi-am strangulat sora. Apoi am retras 200 de euro cu cardul mamei.”, a mărturisit Andrei, fără nicio urmă de regret, când a fost arestat.

Impulsul criminal a apărut pe timpul uneia dintre certurile aprinse dintre tânăr și mamă. Mirela, îngrijitoare foarte cunoscută în localitatea în care trăia de 10 ani, voia ca fiul, un lucrător ocazional ce venise în Italia în urmă cu trei ani, să plece. Băiatul de 20 de ani trăia în casă împreună cu mama și micuța Larisa, însă relația cu prima era tensionată deja de mai mult timp.

Tânărul lucra în mod ocazional ca zilier și deseori cerea bani mamei, care însă se săturase de această situație. În plus, băiatul dorea să se stabilească în casa mamei împreună cu iubita sa, fără însă a primi acceptul din partea femeii.

După unul dintre nenumăratele reproșuri, Filip a reacționat înjunghiind-o în gât. Apoi a coborât la etajul de dedesubt, unde era sora vitregă care, auzind țipetele, a întrebat ce i s-a întâmplat mamei. Fratele i-a cerut să urce la etaj. Și acolo a strangulat-o pentru a nu exista martori. La scurt timp după s-a dus să retragă 200 de euro cu cardul mamei, a încercat de trei ori, dar nu a reușit să obțină mai mult fiindcă depășise pragul zilnic.

Odată întors acasă, a secționat cu meticulozitate cadavrele introducându-le în trei genți pe care apoi le-a aruncat în Adige. Apoi s-a întors în locuință și a șters sângele folosind o cârpă și o găleată. Ca mărturie a sângelui său rece, investigatorii subliniază că Filip a avut timp și să inducă în eroare anchetele și să facă să se creadă că mama și-a luat viața. I-a luat poșeta și a aruncat-o într-un alt loc de lângă râu, același depistat de câinii de urmă.

La 28 martie 2017, Andrei a fost condamnat la închisoare pe viață, iar în februarie 2018, Curtea de Apel din Veneția i-a redus sentința la 30 de ani de închisoare. Cu toate acestea, după cum a raportat Verona Sera, citat de Gazeta Românească, a fost acordată o nouă reducere penală tânărului român, de data aceasta perioada de detenție a fost redusă la 20 de ani: ”Curtea Supremă ar fi anulat circumstanța agravantă”, a declarat avocatul ucigașului

“Şi-a admis fapta extrem de lucid şi cu sange

mama si fiica verona crima-rece, într-un mod extrem de şocant”, a povestit Pietro Oresta, comandantul Carabinieri Verona, într-o conferinţă de presă.

Iubita lui Andrei a povestit cu lux de amănunte cum a fost obligată de acesta să cureţe urmele oribilei fapte.

Mărturia lui lipsită de regrete i-a îngrozit pe carabinieri. Andrei a dat detalii cum a planificat moartea. Tânărul se certa des cu mama lui, pentru că acesta nu muncea şi ar fi adus în locuinţă şi pe iubita lui, în vârstă de doar 17 ani.

MAMA SI FIICA ITALIA

Cu doar câteva ore înainte de a fi ucisă, Mirela Bălan, mama lui Andrei, a postat un mesaj emoţionant pe Facebook.

“Cei care ar trebui să îţi fie aproape sunt cei care te rănesc cel mai mult”, a scris femeia, cel mai probabil după încă o ceartă cu fiul ei.

În seara zilei de 13 februarie, Andrei şi-a ucis mama cu o cruzime greu de imaginat. Sora lui mai mică ar fi auzit strigătele mamei şi a ajuns şi ea în mâinile fratelui ucigaş.

Mamă şi fiică, Sursa foto: Facebook

Elena Larisa avea doar 11 ani şi era mereu lângă mama ei, care încerca să îi ofere un viitor mai bun. Când s-a angajat în casa unui bătrân din Italia, pe care îl îngrijea, a luat-o cu ea şi pe fiica cea mică. Cele două apar în mai multe fotografii, pe reţeaua de socializare.