Scandal între locuitorii din Sf.Ilie- Șcheia și administratorul Ansamblului “Imperium Residence”. Se ridică șase blocuri însă canalizarea ar fi o problema

Scandal între locuitorii din  Sf.Ilie- Șcheia și administratorul Ansamblului “Imperium Residence”. Se ridică șase blocuri însă canalizarea ar fi o problema care ar afecta pe casele din zonă. Întreruperi zilnice ar fi și la alimentarea cu energie electrică.  ACET a emis  autorizatie de executie a lucrarii pentru realizarea forajului subteran. Si mai mult decat atat investitorul si-a dat acceptul ca toti vecinii din zona sa se poata bransa gratuit la apa si canal.    În loc de o canalizare modernă însă se pare că soluția sunt fosele septice. Ce este drept, blocurile care se ridică sunt moderne însă totul până la alimentarea cu apă și canalizare.

Construcția unui minicartier de blocuri în satul Sf. Ilie, pe strada Dealul Crucii, a stârnit un val de nemulțumiri în rândul proprietarilor de case din zonă. Ansamblul “Imperium Residence” va însuma în final șase blocuri cu un total de peste 100 de apartamente.

Chiar dacă în perioada de consultare publică premergătoare obținerii avizului de mediu nu a fost înregistrată nicio contestație de la locuitorii din zonă, oamenii sunt acum nemulțumiți că într-o zonă liniștită, de case prinde contur un ansamblu de locuințe colective. Se pare că principala nemulțumire a oamenilor pleacă de la faptul că zona nu este racordată la canalizare, iar pentru cele șase blocuri se vor construi fose septice. “Nu vom mai avea parte de liniște. Am plecat din oraș, de la bloc, pentru a locui la casă, în liniște, dar se pare că nu va fi așa. Nu înțeleg legislația. Nu vom mai avea intimitate în curte, pentru că vecinii noștri ne vor putea privi nestingheriți, de la etaj. Am reclamat la Primăria Şcheia, la Inspecția în Construcții, dar nu s-a întâmplat nimic concret. Pe lângă zgomot și praf, aproape zilnic se întrerupe și alimentarea cu energie electrică. Am înțeles că sunt căderi de tensiune din cauza lucrărilor de pe șantier”, povestesc oamenii de pe strada Dealul Crucii,spun jurnaliștii de la Obiectiv de Suceava.

Deși Consiliul Local Şcheia a aprobat în ședința din 29 noiembrie 2017 un Plan de Urbanism pentru șapte blocuri, se pare că investitorul a renunțat la unul dintre imobile, dar și la un nivel de înălțime, iar în final s-au eliberat autorizații pentru construcția a șase blocuri. În timp ce primul este finalizat și își așteaptă cumpărătorii, constructorii lucrează de zor la cel de-al doilea, spre disperarea vecinilor, care se plâng de zgomot și mizerie.

Articolul din ziarul Obiectiv de Suceava a stârnit și comentarii:

 1. Problema voastra este unde deverseaza canalizarea cele 100 de apartamente?Dar cele 1500 de case din zona nu cumva au fose care afecteaza panza freatica???
  Eu lucrez la Acet si stiu ca pt acel complex este un aviz favorabil de apa si canal doar ca investitorul a schimbat tema de executie (deoarece vecinii sunt foarte sensibili) din sapatura totala in foraj subteran pt a executa lucrarea in 2 zile.
  Totodata este emisa si autorizatie de executie a lucrarii pt realizarea forajului subteran.Si mai mult decat atat investitorul si-a dat acceptul ca toti vecinii din zona sa se poata bransa gratuit la apa si canal.
  E usor sa iti dai cu parerea cand esti un frustrat care toata viata ai reusit sa pui doar gresie in baia de 2 mp din fundul gradinii….

 2. palaghianu simona17/07/2019 la ora 21:47 – Raspunde

  Chiar va rog sa vorbim pe acte! va rog pe toti cei care vorbiti in necunostinta de caza sa verificati autorizatia nr 87/8.05.2019 de construire bransament apa si canal prin foraj subteran.. sa vedem daca este vorba de canalizare sau fosa septica. pt alte nelamuriri va rugam sa ne intrebati pe cei in cauza nu sa vorbiti din auzite dragul cancanului. si am o rugaminte asa cum eu nu imi ascund identitatea ar fi de bun simt ca si d-voastra sa nu o ascundeti! aveti dreptul la opinie!

 3. Clămparu Ion17/07/2019 la ora 21:40 – Raspunde

  Foarte vizibile sunt reacţiile de frustrare la mamifere. Experimentele pe unele specii de maimuţe au arătat că ori de câte ori le era provocat un şoc electric, maimuţele îşi revărsau furia spre alte animale sau erau în căutarea unui obiect neînsufleţit în care să lovească; manifestarea agresivităţii era în funcţie directă de intensitatea şocului electric.

  (Pe lângă zgomot și praf, aproape zilnic se întrerupe și alimentarea cu energie electrică. Am înțeles că sunt căderi de tensiune din cauza lucrărilor de pe șantier”, povestesc oamenii frustrați de pe strada Dealul Crucii.)Nu mai Furați Curent Maimutelor..!

 4. BukovinaWcFest17/07/2019 la ora 17:58 – Raspunde

  oameni buni, voi realizati ca este vorba despre blocuri cu fosa septica? pur si simplu asa ceva este de neconceput!
  AUZI, CICA SA DISCUTAM PE ACTE! PE ACTE DE CORUPTIE SAU PE ACTE DE CARITATE, doamna?
  bai Garda de Mediu, bai primar de kko, cu tot compartimentul de urbanism! bai Apele Romane! voi sunteti normali la cap?!
  si pentru cati LOCUITORI ECHIVALENTI au fost calculate acele fose septice, de excloruri, grasimi, metale grele, detergenti, etc.unde se duc?! auzi ca n-au fost nemultumiri in perioada de consultare! baaai, da voi care aprobati si voi care construiti nu sunteti oameni care aveti un cap pe umeri?! VOI APARTINETI DE SPECIA UMANA? asa e normal? cum adica blocuri cu fosa septica?!