Foto/Ultima bornă a Via Transilvanica amplasată luni de ministrul apelor și pădurilor, la Putna

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, s-a aflat luni, la Putna, în județul Suceava, pentru a participa la amplasarea ultimei borne a traseului „Bucovina”, parte componentă a Via Transilvanica, însoțit de  directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu. La acest eveniment, care s-a desfășurat la Mănăstirea Putna, au participat președintele Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, actorul Marcel Iureș și Tiberiu Ușeriu, ambasadori ai acestui proiect, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul localității Putna, Gheorghe Coroamă, și alți reprezentanți ai autorităților locale, parteneri şi sponsorii strategici ai proiectului, voluntari și locuitori din zonă.

Via Transilvanica este un drum care face legătura între Drobeta-Turnu Severin, din județul Mehedinți, și Putna,  județul Suceava, pe o lungime de aproximativ 1000 de kilometri.

Directorul General al Romsilva și-a luat angajamentul de a îngriji toate tronsoanele din Via Transilvanica, aflate pe suprafața proprietate publică a statului și în administrarea Romsilva și, totodată, să sprijine amplasarea bornelor din piatră și în celelalte județe, la fel ca în Suceava.

,,Acest drum pune în valoare pădurile frumoase, poienile, casele țărănești, țăranul român în simplitatea lui. Într-un cuvânt, tot ce a dat trăinicie și vesnicie României – Satul românesc !” a declarat Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Romsilva.

 

Ministerul Apelor și Pădurilor este parte în acest proiect, iar cele 136 de borne au fost montate voluntar de angajații Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Direcția Silvică Suceava.

În cadrul festivității, ministrul apelor și pădurilor, alături de cei prezenți, a luat parte la amplasarea ultimei borne a Via Transilvanica.