ACTUALITATESOCIAL

Un bărbat din Horodnic de Sus și-a amenințat fosta soție. Poliția a emis ordin de protecție provizoriu

Un bărbat din Horodnic de Sus și-a amenințat fosta soție. Poliția a emis ordin de protecție provizoriu.   Polițiștii din Marginea au fost sesizați că de către o femeie, de 43 ani,  cu privire la faptul  fostul soț, de 43 ani,  a provocat scandal.

Polițiștii au constatat că miercuri, în jurul orei 20.00, omul a manifestat un comportament agresiv față de fosta lui soție,  împreună cu care locuiește la aceeași adresă, adresându-i acesteia amenințări cu acte de violență respectiv „îți arăt eu ție ce vei păți”.  Amenințările adresate i-au creat  femeii o stare de temere, având în vedere comportamentul agresiv, manifestat și în trecut de către bărbat.

Femeia  a fost căsătorită cu  acesta până  la începutul lunii august 2019 când a fost pronunțată sentința de divorț, definitivă și irevocabilă.

Cu ocazia intervenției la fața locului,  femeia  a formulat plângere penale împotriva  fostului soț sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare și a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Având în vedere că a fost sesizat un caz de violenţă domestică s-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului pentru efectuarea demersurilor necesare emiterii unui ordin de protecţie provizoriu, rezultând astfel că există un risc iminent asupra vieții și integrității corporale  femeii și a fiicei  acestora. În aceste împrejurări s-a stabilit că se impune emiterea unui asemenea ordin împotriva lui Boghean Gheorghe.  Ordinul de protecție provizoriu a fost emis până în 13 august, având și o serie de interdicții.