Flutur: Județul Suceava va fi promovat printr-un film în China pentru atragerea turiștilor

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a primit astăzi la Palatul Administrativ vizita Excelenței Sale doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, care efectuează o vizită oficială în județul Suceava.

La debutul întâlnirii președintele Gheorghe Flutur a prezentat potențial turistic și investițional al județului Suceava.

În cadrul discuțiilor au fost formulate o serie de propuneri concrete care să contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre județul Suceava și regiuni din China, pe mai multe domenii de interes: turism, agricultură și educației.

În ceea ce privește agricultura, se are în vedere ca producători din județul Suceava să exporte produse bio în China: produse alimentare din lapte și din fructe de pădure, miere de albine.

,,Un domeniu deosebit de interesant pentru delegația chineză a fost turismul. Se dorește creșterea semnificativă a numărului de turiști care să viziteze Bucovina și județul Suceava. Aici se are în vedere punerea în valoare a oportunității pe care o reprezintă existența aeroportului sucevean. Pe modelul folosit de China pentru a promova Croația ca destinație turistică, județul Suceava va fi vizitat de o delegație cu responsabili în turism, de la agenții de turism și din presă, urmând a se face și un film de promovare pentru atragerea turiștilor chinezi,,a spus Flutur la finalul întâlnirii.

După ce a fost subliniată importanța monumentele UNESCO în dezvoltarea turismului în Bucovina, discuția s-a axat pe turismul montan și de agrement, cu aprecieri privind peisajele și pârtiile de schi din județ.

În acest context, președintele Gheorghe Flutur a fost invitat să participe în luna septembrie în China la Conferința Alianței Internaționale a Turismului Montan.

De asemenea urmează ca în fiecare an un student sucevean să beneficieze de o bursă pentru a studia în China în domeniul turismului.