Voluntarii Crucii Roșii Române – subfiliala VATRA DORNEI, s-au pregătit pentru situații de urgență!

În perioada 6 – 12 august 2019, la Comănești-Galion din județul Bacău s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a „Taberei naționale de pregătire și intervenție în caz de dezastre” organizată de Crucea Rosie Bacau prin Subfiliala Comănești (Crucea Rosie-Subfiliala Comanesti).
Pe parcursul taberei, 80 de voluntari proveniți din 15 filiale și subfiliale ale Crucii Roșii Române au fost pregătiți în domeniul managementului situațiilor de urgență, intervenție, logistică, triaj, primul ajutor, organizarea taberelor de sinistrați, dar și comunicare și IT pe timp de criză. Tabăra de anul acesta s-a bucurat și de prezența unei delegații de voluntari ai Crucii Roșii Italiene, Comitatul Moncalieri.

Voluntarii au fost puși în fața provocării de a-și pregăti singuri masa, de a face față unei alunecări de teren, iar echipele s-au mobilizat atât de bine încât toate victimele au ajuns înapoi în viață!
CERCETAȘII i-au învățat pe voluntari prin cele 5 ateliere cum să se descurce când nu au apă potabilă, adăpost, hrană și semnal.
Partenerii de la ISU Bacău, au făcut o demonstrație practică cu echipamentul performant de care dispun, exprimându-și dorința ca intervențiile de aceast fel să nu fie necesare dar să fie cu folos în situații de dezastre.
Reprezentanții SALVAMONT VATRA DORNEI i-au învățat pe voluntari cum se acordă primul ajutor pe traseele montane, lucrând în echipă pentru a salvarea a două ,, victime” dintr-o alunecare de teren.
Echipajul de Cruce Roșie format din Sesureac Valentina, Popovici Roxana, Cozan Maria , Dranca Elena și Miruna Buculei
a fost însoțit pe toată durata taberei de către membrii salvamont Niculiță Mihaela și Gălățan Radu