Foto/Premierul Viorica Dăncilă s-a închinat la mormântul lui Ștefan cel Mare de la Mănăstirea Putna dar și la racla cu moaștele Sfântului Iacob Putneanul

Premierul Viorica Dăncilă s-a închinat  astăzi, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la mormântul lui Ștefan cel Mare de la Mănăstirea Putna. Primul ministru s-a închinat apoi, la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului din biserica mănăstirii.

Dăncilă a avut alături în permanență pe ministrul de Interne, Mihai Fifor. Primul ministru a fost însoțită și de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici dar  care a stat ceva mai la distanță, fiind abordat de către credincioși și fețe monahale care nu au ezitat să imortalizeze momentul. Vremea rea a redus în acest an numărul credincioșilor de la marea sărbătoare a complexului monahal.  Și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a însoțit premierul încă de miercuri seară de la Fălticeni.

Premierul a fost așteptat la Mănăstirea Putna de către primarul comunei, Gheorghe Coroamă și de o localnici îmbrăcați în costume populare din Vicovu de Sus, Marginea și Voitinel.  După ce s-a închinat la mănăstire, premierul a vizitat muzeul care adăpostește obiecte de valoare între care  Tetraevangheliarul de la Humor (1473), o cruce cu trei braţe, datată 1503.

Dăncilă nu a respins niciun credincios care a vrut să se pozeze sau să îi strângă mâna. Un localnic din Costișa i-a înmânat imediat ce premierul a gustat din pâinea și sare cu care a fost întâmpinată, o scrisoare, spunând că ,, este mai ceva ca la Caracal,,. O scrisoare similară i-a fost înmânată și ministrului de Interne, Mihai Fifor. În coasta premierului a stat în permanență prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi și ceva mai în spate, subprefecta ALDE, Silvia Boliacu. Nu se știe care a fost rostul acestui suprefect  să apară în fața premierului social democrat din moment de alianța PSD-ALDE scârțîe dar cert este că acestei cucoane de la formațiunea politică condusă de Călin Popescu Tăriceanu îi cam place funcția că pentru ce ia leafă doar Dumnezeu știe.

Primul ministru care este și președintele PSD,Viorica Dăncilă  a fost extrem de degajată cu cei din jur, chiar dacă în curtea mănăstirii, cât a fost oficiată sfânta liturghie a plouat necontenit și a fost nevoită să îmbrace la un moment dat o geacă de culoare deschisă.  Imediat după ce a vizitat muzeul, premierul s-a închinat la racla cu moaștele Sfântului Iacob Putneanul care a fost scoasă în baldachinul din curtea complexului monahal încă de miercuri dimineață.

Liderul Organizației Județene, senatorul PSD Ioan Stan, deputatul Eugen Bejinariu, ministrul Transporturilor, Răzvan Cucu,  primarii din Rădăuți,  Voitinel, Vicovu de Sus, Sucevița, Frătăuții Noi, Ulma, șefa Gărzii de Mediu, consilierul local Doinița Cocriș, secretarul de stat la SGG, Oana Pintilei au fost de asemenea, prezenți la Mănăstirea Putna.

Starețul Mănăstirii Putna, arhimandrit Melchidesec Velnic, la finalul sfintei liturghii a invitat premierul să urce pe scenă și chiar să ia cuvântul însă acesta a refuzat, spunând că e locul unde trebuie să ia cuvântul clericii.  Premierul a  participat la finalul ceremonialului religios  la agapa frățească care a avut loc în Trapeza Mănăstirii Putna.