Un căjvănar a deschis o stație PECO, un restaurant și o spălătorie în Pătrăuți. Fosta locație a omului de afaceri Hâj a rămas amintire

Omul de afaceri Vasilaș Grigore, originar din Cajvana, dar plecat la muncă de mulți ani în Italia,  a deschis astăzi,  în mod oficial Complexul  ,,Euro Vasilaș,, ,  pe fosta locație a omului de afaceri Hâj de la intrarea în comuna Pătrăuț, de lângă Drumul Național DN2(E85) . Complexul  modern include  o stație PECO , un restaurant , o spălătorie automată pentru autoturisme și tiruri.

La deschiderea oficială care a avut loc  luni, pe lângă administratorul complexului a participat președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur și  primarul comunei Adrian Isepciuc.

 

Povestea plină de viață a tânărului om de afaceri din localitatea unde se află  ștejarul  lui Ștefan cel Mare

Tânărul are o poveste plină de viață. A știut că doar prin muncă va răzbi  și va fi mândru de ceea ce va realiza. Grigore Vasilas, în vârstă de  35 de ani,  a văzut lumina zilei în  Cajvana, județul  Suceava. Părinții l-au crescut și educat așa cum se cade unei familii de gospodari iar credința a fost mai  presus de toate.  A plecat in Italia acum aproape 20 de ani. De mic copil i-au placut camioanele si masinile cu multi Cai Putere. A inceput ca si sofer de camion, apoi impreuna cu doi dintre fratii sai, Gabi si Toader, a dezvoltat o companie de transport care in acest moment detine un sediu in apropiere de Milano pe aproximativ 15.000 mp teren, o hala de 1000 mp, o investitie de 3 milioane de euro, si peste 110 camioane. De asemenea are 115 angajati.  Și cum dorul de meleagurile natale nu pot fi uitate, a vrut să investească și  si  sa se extinda în  parte din afaceri si in Romania .  A  investit in aceste complex de aici de la Patrauti, aproximativ 1.5 milioane euro. Și mâna dar și gândirea de antreprenor  se vede.

,,Mă bucur să văd că un sucevean din diaspora se întoarce și investește acasă. Fie ca această poveste de succes să o vedem multiplicată de cât mai multe ori. Ce alt moment ar fi fost mai potrivit pentru inaugurare decât chiar acum în Luna Diasporei. Pe de altă parte vreau să le transmit din nou guvernanților că e neapărat nevoie să se apuce odată de construirea în Moldova de drumuri rapide, autostradă sau drum expres, atât de la Siret, Suceava până la București, cât și autostrada A8 Iași-Târgu Mureș. De asemenea voi solicita CNAIR să treacă la executarea de sensuri giratorii la intersecțiile drumurilor naționale cu drumurile județene sau cu drumurile de acces la platformele unde sunt realizate investiții. Chiar la Pătrauți, deseori se așteaptă minute în șir pentru a intra în Drumul Național DN2(E85),, a spus Flutur.