Centru Medical în Dumbrăveni.Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 1.700.000 de euro

În comuna Dumbrăveni se ridică un centru medical modern, cu șapte specializări, care va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, după cum a explicat primarul comunei, Ioan Pavăl. Clădirea va fi structurată pe patru nivele, parter plus trei etaje. “Am turnat fundația și începe construcția. Vom avea trei etaje, cu lift pentru pacienți. Pe partea cealaltă, suntem în faza de licitație pentru achiziția de aparatură medicală. Dacă totul va decurge bine și nu se vor depune contestații, sperăm ca până la sfârșitul acestui an, să avem toată aparatura necesară”, a menționat primarul Ioan Pavăl. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 1.700.000 de euro, bani proveniți de la Ministerul Dezvoltării, proiectul derulându-se prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Din acești bani, aproape 500.000 de euro vor acoperi costurile clădirii propriu-zise, urmând ca diferența de 1.200.000 de euro să fie cheltuiți pentru dotarea secțiilor de Chirurgie, Medicină Internă, ORL, Cardiologie, Terapie Intensivă. “Pe lista de aparatură figurează un Computer Tomograf de ultimă ge­nerație, ultimul apărut pe piață, un Eco Doppler Carotidian pentru secția de Cardiologie, aparatură modernă pentru ORL”, a completat Ioan Pavăl.

Centrul Medical va funcționa în regim policlinică, pentru investigații, iar secția de Chirurgie se va ocupa de cazurile ce necesită spitalizare de zi, în proiect fiind prevăzute și două paturi pentru Terapie Intensivă, unde urmează să se refacă pacienții supuși acestor intervenții chirurgicale.

Se estimează că la sfârșitul anului viitor, centrul medical va fi dat în fucțiune și vor putea fi investigați primii pacienți.