Cioban de la o stână din Stulpicani decedat. Cu o zi înainte a făcut chef cu un alt cioban

Cioban de la o stână din Stulpicani plecat la Ceruri.    Polițiștii orașului Frasin au fost sesizați  de proprietarul stânei din comuna Stulpicani, că   unul din îngrijitori a fost găsit  fără suflare. Este vorba de  Ioja Florin, de 58 ani,  din comuna Bîra, județul Neamț.

Din verificările efectuate a rezultat că decedatul lucra ca cioban la Chiran Vasile din comuna Stulpicani, proprietarul unei stâni situată în zona Arșița Băișescului de pe raza comunei Stulpicani, de aproximativ 2 luni de zile.

Miercuri, în jurul orei 17.00, Ioja Florin împreună cu un alt angajat al stânii, aveau grijă de animale în zona Arșița Băișescului de pe raza comunei Stulpicani. La un moment dat a sosit în zonă numitul Big Ștefan, de la o stână învecinată și împreună, cei trei au consumat băuturi alcoolice.

În jurul orei 21.00, Ioja Florin și colegul său,  au fost găsiți dormind pe iarbă, la o distanță de aproximativ 500 metri de stână, de proprietarul stânii, Chira Vasile și un alt angajat, care văzând că cei doi sunt în stare avansată de ebrietate i-a transportat cu autoturismul proprietate în zona stânii unde i-a așezat la somn, într-o colibă, ei culcându-se în stână.

Ieri,  în jurul orei 08.00, când proprietarul stânii s-a trezit, a constatat că Ioja Florin a decedat în coliba unde-l lăsase la somn, celălalt angajat, aflându-se în apropiere, sesizând în acest sens organele de poliție.

Fiind examinat  cadavrul s-a constatat că nu prezenta  semne de violență, identificându-se urme de vomă. La acest moment al cercetărilor nu sunt suspiciuni cu privire la decesul susnumitului.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului orășenesc Gura Humorului și s-a dispus efectuarea necropsiei, pentru a stabili care este cauza decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă.