Mănăstirea Putna în sărbătoare. Continuă programul manifestării 550 de ani de la sfințirea Mănăstirii Putna

Duminică, 1 septembrie
Ora 7.00 – Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos.
Ora 9.00 – Sfânta Liturghie arhierească (se va transmite video).
Va sluji Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Alături de părinții clerici ai mănăstirii, vor sluji și părinții care, în ultimele decenii, au fost trimiși cu ascultarea în alte mănăstiri sau centre eparhiale.
Ora 12:00 – Recital de muzică și poezie „La 550 de ani de la sfințirea Maicii îndurătoare – Putna” susținut de Grupul vocal tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”, Vicovu de Sus
Ora 12:30 – Lansarea filmului documentar „Mănăstirea Putna. Epoca ștefaniană”, prima parte din cele două filme pe care Trinitas TV le realizează în acest an despre Mănăstirea Putna, și a volumului „De veghe în casa Măriei Sale. File de Pateric de la Mănăstirea Putna”, ediția a doua, care înmănunchează portretele viețuitorilor aleși ai mănăstirii de peste veacuri, tipărit cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Ora 20:00 Fragmentul de lemn păstrat până azi din copacul aflat pe locul unde s-a construit altarul mănăstirii, candela de ceramică ce s-a aflat la temelia mănăstirii și Coroana reconstituită a Voievodului vor fi duse în Muzeul mănăstirii.