Foto/Militarii polonezi din Contingentul dislocat în Craiova au acordat o plachetă de onoare președintelui Uniunii Polonezilor din România

Militarii din Contingentul Polonez dislocat în  cadrul Brigăzii NATO Multinaţionale Sud-Est din Craiova  condus de maior Jacek Cwieka, prezenți  zilele trecute, la Zilele Culturii Polone  au acordat o plachetă  de onoare președintelui Uniunii Polonezilor din Români, domnului Ghervazen Longher. Distincția a fost atribuită în semn de respect și prețuire pentru păstrarea și promovarea culturii și tradițiilor poloneze în Bucovina și în România.

Totodată, militarii polonezi au semnat și în Cartea de Onoare a Parorhiei “Coborârea Sfântului Duh” din Solonețu Nou.

Uniunea Polonezilor din România a organizat  la Suceava pentru a XXI -a oară Zilele Culturii Polone sub deviza „Mai aproape unii de alţii”, în cadrul cărora au avut  loc simpozionul internaţional dedicat relaţiilor istorice şi culturale polono-române, precum şi aspectelor lor contemporane.
Simpozionul de anul acesta  intitulat „Despre relațiile polono-române de-a lungul timpului în anul centenarului stabilirii relațiilor diplomatice polono-române” s-a desfășurat în zilele 29-31 august 2019, în trei secțiuni: În lumea istoriei, În lumea culturii și în lumea problematicii minorităților naționale. În cadrul Zilelor Culturii Polone, pe lângă simpozion, organizatorii au pregătit o serie de manifestări culturale, prezentare de noi cărți dedicate relațiilor polono-române și ziua de 31 august petrecută în comunitatea poloneză din Solonețu Nou, în timpul Sărbătorii Roadelor.