Foto/Colegiul Național Militar: Deschiderea anului școlar 2019-2020

Colegiul Național Militar,, Ștefan cel Mare,, din Câmpulung Moldovenesc. Emoții, lacrimi de fericire pentru elevi dar și pentru sutele de părinți și rude ale elevilor militari. Ropote de aplauze…un început de nou an școlar pe care ți-l amintește mereu ca  elev, părinte sau cadru didactic.

Deschiderea anului școlar este o festivitate emoționantă, atât pentru cei 120 de boboci, cât și pentru părinții acestora. Prima defilare în uniforma militară rămâne un moment cu o însemnătate aparte în memoria adolescenților.


Colegiul Național Militar ,, Ștefan cel Mare,, este instituția de învățământ de unde se ridică elitele în uniforma militară.

Această zi festivă a reunit, alături de elevii ștefăniști, părinți, rude, prieteni și absolvenți din promoțiile anterioare. Mesaje de felicitare sau de încurajare au fost la tot pasul. O zi de toamnă la poalele Rarăului cum numai în aceste locuri poți trăi. O zi cu o adiere de vânt în prag de septembrie.

,,Mult succes, să aveți rezultate foarte bune și mergeți cât mai departe,, spune Aurica Ardeleanu. 

,,Să fiți puternici curajoși și numai înainte!!!,,-Aurel Șorodoc

Defilarea a fost  deschisă de colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, comandantul colegiului și locotenent-colonel Adrian Dumitrescu. A urmat apoi, Garda Drapelului de Luptă și Steagul de Identificare.

Domnul general de brigadă dr. Dragoș Dumitru Iacob – Șeful Direcției Instrucție și Doctrină din Statul Major al Apărării dă citire mesajului Ministrului Apărării Naționale cu prilejul deschiderii anului școlar 2019-2020

Un moment aparte a fost sosirea  șefului  Direcției Instrucție și Doctrină din Statul Major al Apărări, domnul general de brigadă dr. Dragoș Dumitru IACOB.

Elevul plutonier adjutant Neamțu Lucian, reprezentantul claselor a XII-a  a dat citire mesajului de început de an nou școlar. Eleva Elena Isabela Chelaru, reprezentanta claselor a IX-a a rostit câteva cuvinte din partea ,,bobocilor,, militari.  Programul a inclus oficierea serviciului religios de către preot militar Constantin Cârloanță.

Defilarea subunităților de elevi

în contextul general al performanțelor școlare obținute în anul școlar 2018-2019, Asociația „Voevodul Ștefan cel Mare” a colegiului o premiază pe eleva sergent major Ana Chiric. Premierea este făcută de președintele asociației, locotenent-colonel Marius Nistor.

Tatăl absolventului Răzvan Moldovanu primește trofeul de onoare al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” și Diploma „Sublocotenent Erou Marius Dumitrescu”. Răzvan a fost declarat șef al promoției 2018-2019 și se află la studii în SUA la Air Force Academy

 

Foto: Laurențiu Sbiera

Moment dedicat pensionării Maistrului Militar Principal Dan Dorel Giosan