Bărbat reţinut, după ce a rănit un poliţist

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a rănit cu obiect ascuţit un poliţist în centrul oraşului Suceava, care intervenise în timp ce bărbatul avea o altercaţie cu alţi doi tineri.

Potrivit IPJ Suceava, duminică seara, poliţistul, care era în concediu de odihnă şi se afla cu soţia şi copilul său minor în parcul central din oraş, a observat un tânăr recalcitrant şi agresiv care a abordat un tânăr şi o tânără ce stăteau pe o bancă.

Poliţistul a luat atitudine, a intervenit, l-a îndepărtat pe agresor şi apoi i-a cerut acestuia să părăsească zona.

Ulterior, în timp ce poliţistul şi familia sa se aflau în apropierea trecerii de pietoni din zona Bibliotecii Judeţene, tânărul agresiv a venit din spate şi l-a lovit într-un braţ cu un obiect ascuţit, posibil cuţit, provocându-i o rană. După ce i-a încredinţat soţiei copilul pe care-l purta într-un ham special, poliţistul s-a apărat, iar agresorul a fugit.

Agresorul, prins şi identificat de un echipaj de poliţie alertat după producerea incidentului, este un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Fântânele.

Cele două victime agresate iniţial, un tânăr de 19 ani din oraşul Cajvana şi o tânără de aceeaşi vârstă din oraşul Milişăuţi, au fost identificate de poliţişti şi conduse la sediul poliţiei pentru cercetări.

Agentul de poliţie s-a deplasat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de ‘lovire sau alte violenţe’, suspectul fiind reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru a dispune procedural.