Peste 1000 de persoane așteptate. ROMSILVA și Asociația Let’s Do It, Romania! organizează sâmbătă MIŞCARE PENTRU UN MEDIU CURAT

Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Ministerul Apelor și Pădurilor, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) și Asociația LET’S DO IT, ROMANIA!, desfășoară  astăzi, la nivel național acțiunea “MIŞCARE PENTRU UN MEDIU CURAT”, alăturându-ne astfel, campaniei ,,ZIUA DE CURĂȚENIE NAȚIONALĂ”. 41 de județe din România se alătură celor peste 100 de țări care fac curățenie în aceeași zi în lume, pentru ecologizarea unor perimetre forestiere și promovarea unui stil de viață sănătos. În județul Suceava, Direcția Silvică anunță că sunt așteptate să participe la acțiune peste 1000 de persoane.

“Vă invităm să ne fiți alături în acest demers, la care vor participa ca voluntari tineri și sportivi, elevi și profesori, conducători ai unităților administrative teritoriale, în special primari, funcționari publici și reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și angajați ai unor companii private.

Locațiile în care se va acționa în pădurile de stat se comunică prin coordonatorii județeni stabiliți de Regia Naționala a Pădurilor-Romsilva și Asociația LET’S DO IT, ROMANIA!, iar coordonatele GPS ale punctelor cu acțiuni de ecologizare sunt comunicate public (harta interactivă a locațiilor acțiunii de ecologizare se regăsește la adresa www.rosilva.ro, pe prima pagina, link:

http://gis.rosilva.ro/miscare-romsilva/ ).

Sunt așteptați toți cetățenii care asumă un spirit civic și respon­sabil, acțiunea având ca scop și e­ducarea populației pentru comportament responsabil față de mediu!”, se arată într-un comunicat semnat de directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu.

Distribuire articol