Un tinerel din Voitinel a lovit mortal cu mașina o femeie din Vicovu de Jos iar pe altul l-a rănit. A fugit de la locul accidentului, fiind săltat de polițiști de acasă

Un tinerel din Voitinel a lovit mortal cu mașina o femeie iar pe altul l-a rănit. Mașina s-a răsturnat iar acesta a  fugit de la locul accidentului, fiind săltat de polițiști de acasă.  Totul s-a întâmplat ieri, la  ora 15.00, când  Beghean Beniamin, de 17 ani, din comuna Voitinel, conducea autoturismul marca Mercedes-Benz pe drumul de exploatație agricolă „Crivețe”, în afara localității Vicovu de Jos, având direcția de deplasare dinspre Voitinel către Vicovu de Jos. Pe același sens de mers, în fața autoturismului, se deplasau în calitate de pietoni Manole Elena, de 51 ani și Mutescu Gheorghe, de 88 ani, din com. Vicovu de Jos.

La un moment dat, datorită faptului că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, a revenit pe carosabil unde i-a acroșat pe Manole Elena și Mutescu Gheorghe, apoi s-a răsturnat în afara carosabilului, pe partea stângă a direcției de mers.

În urma impactului, au rezultat decesul numitei Manole Elena, declarată decedată de către echipajul medical la ora 15.24 și vătămarea corporală ușoară a lui Mutescu Gheorghe care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-a stabilit următorul diagnostic: „contuzie umăr drept, contuzie dorso-lombară, contuzie genunchi stâng, TCC și plagă arcadă sprânceana stângă”. Ulterior acesta a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a preluat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei întrucât datorită leziunilor suferite nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.

Cadavrul numitei Manole Elena a fost depus la morga Spitalului mun. Rădăuți în vederea efectuării necropsiei.

Conducătorul auto, după impact, a abandonat autoturismul și a părăsit locul accidentului fiind identificat ulterior la domiciliu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și întrucât prezenta leziuni s-a solicitat un echipaj de ambulanță care l-a preluat și transportat la Spitalul mun. Rădăuți unde i s-a stabilit următorul diagnostic: „plagă antebraț stâng, TCC, contuzie umăr bilateral”. Ulterior a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a preluat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cel în cauză nu posedă permis de conducere.

Prin ordonanța din data de 01.10.2019 s-a dispus reținerea suspectului Beghean Beniamin, pentru 24 de ore, începând din data de 01.10.2019, ora 01.30 până la 02.10.2019, ora 01.30. În data de 01.10.2019 susnumitul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

La nivelul subunității s-a constituit escortă, suspectul fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.