Birourile permanente au fost convocate miercuri pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au fost convocate miercuri pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depusă de PNL și susținută de USR, UDMR, PMP, Pro România și ALDE. Moțiunea a fost semnată de 237 de parlamentari, iar pentru ca Guvernul Dăncilă să fie demis sunt necesare 233 de voturi.
Birourile permanente au fost convocate pentru ora 10.30. De menționat că PSD are încă majoritate în conducerea celor două camere, care decid calendarul moțiunii, astfel că poate ajunge la această decizie fără precedent – vot sâmbăta la o moțiune de cenzură.

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat marți seară că moțiunea de cenzură ar urma să fie votată, sâmbătă, într-un plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Anunțul a fost făcut de social-democrat la Antena 3, într-o discuție cu deputatul PNL Dan Vîlceanu. “Parlamentarul PSD care votează la moțiune pleacă din partid. Sâmbătă e un efort pentru dumneavoastră să aduceți oameni. Încă aștept să vedem o formulă de guvern pe care o aduceți. Tot auzim povestea asta, în fiecare sesiune parlamentară”, a afirmat Mihai Fifor.

El a adăugat că citirea moțiunii ar putea avea loc miercuri.

Marţi seară, şedinţa Birourilor permanente reunite a fost suspendată din lipsă de cvorum, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat că în aceste condiţii nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de opoziţie.

Liderii opoziţiei au criticat convocarea Birourilor permanente marţi seara, imediat după depunerea moţiunii de cenzură şi intenţia ca plenul Parlamentului să se reunească la ora 19.00, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, afirmând că este “un abuz şi infracţionalitate cu premeditare”.

Întrebat despre acuzațiile opoziției că se încearcă impunerea votului într-o zi nelucrătoare, Ciolacu a răspuns: “Zilele sunt constituționale, nu lucrătoare sau nelucrătoare”.

Distribuire articol