Cadariu critici dure la adresa lui Dăncilă și Teodorovici:La ultima rectificare bugetară, Guvernul României și-a bătut efectiv joc de mai mult de jumătate din primării

,,Consider că actualul Guvern al României, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul finanțelor Eugen Orlando Teodorovici, își bate joc de majoritatea primăriilor sucevene care fac parte din proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Multe primării din județul Suceava, inclusiv cu primari PSD, se află în continuare în pragul falimentului din cauza acestui proiect, deși Guvernul României a anunțat că le va aloca acestora sumele de bani pentru plata ratelor și dobânzilor la creditul contractat,, a declarat astăzi, senatorul PNL Daniel Constantin Cadariu.
Parlamentarul liberal a adus critici dure la adresa premierului și a ministrului Finanțelor Publice.
,,La ultima rectificare bugetară, Guvernul României și-a bătut efectiv joc de mai mult de jumătate din primăriile din componenta de gaze naturale a proiectului, având în vedere că nu au primit nici măcar un leu pentru a achita ratele și dobânzile la credit. Ne amintim faptul că la ultima lor vizită în județul Suceava, la Fălticeni, atât Viorica Dăncilă, cât și Eugen Orlando Teodorovici au anunțat în mod oficial că actualul Guvern a rezolvat problema datoriilor pe care le au primăriile sucevene în cadrul proiectului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.
Premierul anunțase că această problemă a fost complet rezolvată de Guvern, ea fiind completată de ministrul finanțelor, care a declarat la vremea respectivă că vor fi alocate fonduri atât pentru primăriile din proiectul „Suceava – utilități și mediu” care au plătit pentru creditul contractat, dar și cele nu au plătit ratele și dobânzile. Ministrul Eugen Orlando Teodorovici dădea asigurări de la Fălticeni că rectificarea bugetară va asigura toți banii necesari și că primarii localităților care fac parte din acest proiect și care nu au beneficiat de investiții în rețele de gaz metan nu mai au niciun fel de obligație să plătească. Mai mult, dumnealui explica faptul că primarilor care au plătit rate și dobânzi degeaba vor primi toți banii înapoi, iar pentru cei care nu au plătit încă, statul le va stinge aceste obligații,, a mai arătat Cadariu.
Potrivit senatorului liberal, în  realitate PSD și Guvernul condus de Viorica Dăncilă i-a pedepsit grav pe unii primari de localități care fac parte din componenta de gaz metan, în condițiile în care la ultima rectificare bugetară primăriile care au fost de bună credință și au plătit rate și dobânzi pentru creditul contractat în proiectul „utilități și mediu” nu au primit niciun ban pentru a-și recupera aceste sume. De altfel, în acest proiect sunt incluse UAT-uri care nu vor avea parte de gaz metan din moment ce conducta nici nu traversează aceste localități.
,,Prin rectificarea bugetară Guvernul a acordat sume doar anumitor primării care sunt pe componenta de gaz care și care aveau sume restante de plată la rate și dobânzi. Pentru toate celelalte primării care au fost corecte și și-au plătit la timp ratele și dobânzile PSD nu a alocat nimic. Iar în această situație se află un număr impresionant de primării PSD, acești primari fiind extrem de nemulțumiți pe propriul lor Guvern care îi lasă fără sume importante de bani. In această situație se află orașele Cajvana, Dolhasca, Liteni, Milișăuți, Vicovu de Sus și comunele Arbore, Baia, Bogdănești, Boroaia, Bosanci, Bunești, Cornu Luncii, Dărmănești, Dolhești, Dornești, Forăști, Grănicești, Horodniceni, Mălini, Mitocu Dragomirnei, Păltinoasa, Pătrăuți, Pojorâta, Poiana Stampei, Rădășeni, Rîșca, Siminicea, Todirești, Udești, Valea Moldovei, Volovăț , Zvoriștea. Pentru toate aceste primării cuvântul premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Orlando Teodorovici nu a însemnat nimic, ele fiind în continuare într-o situație financiară dezastruoasă, din cauza unui proiect care este tot marca PSD,,a  conchis Cadariu.
Distribuire articol