Polițiștii au întocmit dosar penal. Octogenar din Vatra Dornei avea în casă un pistol cu gaze deși nu deținea permis de port armă

Octogenar din Vatra Dornei avea în casă un pistol cu gaze deși nu deținea permis de port armă. Ieri, un localnic  din comuna Șaru Dornei, care avea asupra sa un pistol cu gaz calibru 9 mm, pistol despre care a declarat că l-a luat din locuința lui  M.C., de 83 ani, din  Vatra Dornei.

Localnicul  îl ajuta în treburile gospodărești pe octogenar  iar  ieri dimineață, la  ora 06:30, s-a prezentat la locuința acestuia, ocazie cu care a văzut că bătrânul  avea asupra sa pistolul cu gaze menționat, pe care l-a pus într-o geacă aflată pe un scaun din bucătăria locuinței.

În momentul în care octogenarul a plecat din bucătărie,  acesta a luat pistolul și l-a dus la Poliția din Vatra Dornei.  Oamenii legii aveau să afle că bătrânul nu figurează ca posesor de permis de port armă, totodată fiind operată în aplicație mențiunea „Dispoziție de anulare a permisului de port armă din data de 5 ianuarie 2016”, iar seria pistolului nu are corespondent în baza de date.

Polițiștii au   întocmit dosar penal pentru comiterea  infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Dacă a uitat din cauza vârstei sau nu, se va stabili în instanță. Până una alta,octogenarul dă cu subsemnatul la Poliție și în fața procurorilor.