Președintele Klaus Iohannis vine la inaugurarea noului Ambulatoriu de la Spitalul Județean

Preșeidintele României Klaus Iohannis va fi prezent pe 16 octombrie 2019, la inaugurarea noului Ambulatoriu de la Spitalul Județean.În acest sens, autoritățile județului și conducerea unității spitalicești se pregătesc minuțios pentru ca totul să iasă impecabil la vizita șefului statului.

Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 24 de milioane de lei. Ambulatoriul spitalului sucevean, care are 970 de metri pătrați, nu mai răspunde necesităților actuale, confruntându-se cu un număr din ce în ce mai mare de pacienți. Noul ambulatoriu este construit într-o clădire separată, cu o suprafață totală de 4.070 de metri pătrați și are patru etaje, demisol și parter, unde vor fi amenajate cabinete de consultații, săli de intervenții, dar și camere cu paturi pentru internări de o zi pentru toate specialitățile din spital, fiind cabinete separate pentru adulți și copii. Noul ambulatoriu este construit pe latura de sud a spitalului, spre parcarea care deservește Unitatea de Primire Urgențe. Se estimează că noul ambulatoriu va contribui la creșterea gradului de adresabilitate al Spitalului Județean Suceava, iar de construcția lui s-a ocupat o asociere de patru firme, și anume  Antramicons Pojorâta, Loial Impex Suceava, Dacorum Grup Iași și Arhitectura Grafica Design Suceava.

Clădirea este  finisată în exterior cât și în interior, urmând ca în perioada următoare să fie instalată aparatura medicală.

“Va fi unul dintre cele mai moderne și mai performante din țară”, declara managerul spitalului sucevean, Vasile Râmbu.

In imediata apropiere a clădirii, se va amenaja o parcare dar și un mini parc cu bănci, având drept model ambulatoriul integral al Spitalului AKH din Viena.

Medicii specialiști care își vor desfășura activitatea în această nouă unitate, vor avea posibilitatea, ca după orele de program, să lucreze în regim privat.