IPJ Suceava. 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.155 lei și a fost reținut un permis de conducere

În ziua de 16 octombrie 2019, între orele 12:00 – 20:00, s-a organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi a altor fapte antisociale pe raza com.Dornești.

La acțiune au participat 22 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți și Secției 3 Poliție Rurală Marginea, precum și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Acțiunea a avut ca scop impunerea unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic; combaterea și sancționarea comportamentelor de natură să pericliteze siguranţa rutieră; dinamizarea măsurilor de supraveghere şi dirijare a traficului rutier, prin prezenţa activă în zonele aglomerate; prevenirea actelor de tulburare a liniştii publice şi asigurarea unui climat de siguranţă.

De asemenea, s-a urmărit probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea  de furturi din locuințe; identificarea persoanelor care transportă marfă, material lemnos sau alte produse fără documente de proveniență și aviz de însoțire;

În zona centrală a comunei s-a acționat și pentru prevenirea furturilor din buzunare şi din poșete, prevenirea furturilor din autoturismele parcate în zona, depistarea celor care încearcă să valorifice bunuri provenite din infracţiuni.

S-a verificat provenienţa mărfurilor la persoanele care desfăşoară activităţi de comerţ, urmărindu-se aplicarea prevederilor Legii 12/1990, a Legii 241/2005, Lg. 145/2014, HG 984/2005 și a Legii nr. 8/1996;

În cadrul acțiunii au fost constatate 2 infracțiuni, din care 1 de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. de art. 335 alin. (1) din Codul penal și 1 de tentativă la „furt calificat” , faptă prev. și ped. de art. 32 alin.  (1) raportat la art. 228 alin. (1), comb. cu art. 229 alin. (1) lit. d) și alin. (2) lit. b) din  Codul Penal, cu aplicarea art. 33 și art. 41 alin (1) din Codul Penal.

În ambele cazuri, autorii au fost reținuți pe bază de ordonanță pe o durată de 24 ore.

De asemenea, au fost controlate 89 de autoturisme și au fost legitimate 109 persoane.

Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.155 lei și a fost reținut un permis de conducere.

 

Exemple:

La 16.10.2019, polițiștii din cadrul SPR3 Marginea au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la comiterea unui furt pe raza comunei Dornești.

Polițiștii s-au deplasat la locul indicat de apelant, unde l-au identificat pe Șuun bărbat de 58 ani, din com. Dornești, iar în urma verificărilor efectuate, au stabilit că în în jurul orei 08.50, persoana vătămată a auzit afară zgomote, respectiv cum cineva a bătut în ușa și geamurile locuinței. Neștiind ce se întâmplă, bărbatul  a verificat camerele de supraveghere, observând cum în curtea imobilului său de domiciliu a pătruns o persoană de sex masculin, iar din una dintre anexele locuinței a luat o scară, după care s-a îndreptat către locuință,  întrând în aceasta prin ștablatul degradat ca urmare a producerii unui incendiu.

În urma măsurilor operative întreprinse bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 ani, din com. Marginea.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că acesta se află în stare de recidivă, fiind condamnat anterior pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie” și reținut la data de 05.10.2019 de către Poliția mun. Suceava, față de el fiind dispusă anterior măsura controlului judiciar de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pe o perioadă de 60 zile în perioada 06.10.2019-04.12.2019.

În cauză s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind „tentativă la infracțiunea  de furt calificat”.

 

Tot la 16.10.2019, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în jurul orei 12.30, în timp ce acționau pe DC 51B din com. Dornești, la intersecția cu drumul comunal denumit popular „strada Căminului”, au observat un autoturism care se deplasa pe DC 51B, spre DN 17A (centrul comunei), la volanul căruia se aflaun tânăr  de 24 ani, din com. Dornești, care nu posedă permis de conducere.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestui autoturism, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, concomitent cu solicitarea de sprijin prin stația din dotare unui alt echipaj.

După aproximativ 100 de metri, autoturismul a pătruns în curtea unui imobil loc în care funcționează un service auto, fiind urmărit de către echipajul de poliție.

Conducătorul auto a coborât din autoturism, fiind oprit de către polițiști prin folosirea forței fizice.

După identificarea conducătorului auto, la locul faptei a ajuns și echipajul de poliție solicitat în sprijin. În continuare, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat că tânărul de 24 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.            De asemenea, s-a constatat că tânărul se află sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, până la data de 29.10.2019.

S-a dispus reținerea suspectului și a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.

sursa:IPJ Suceava

 

Distribuire articol