Festival-concurs internațional de folclor ,,Cântecele Neamului, ediția a XII a la Teatrul Municipal ,,Matei Vișniec,, din Suceava

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina” şi Şcoala de Arte “Ion Irimescu” Suceava organizează, în perioada   28-30 octombrie, cea de-a XII -a ediţie a Festivalului-concurs internaţional de folclor “Cântecele Neamului” și aniversarea a 65 de ani de activitate a Școlii de Arte ,,Ion Irimescu,,.

Luni, 238 octombrie, de la ora 17.00, este programată conferința aniversară în cadrul căreia are loc înmânarea diplomelor de excelență și de onoare foștilor profesoriși directori  care au activat de-a lungul anilor și  diplome de excelență directorilor de la instituții  similare de învățământ de cultură din țară.

Marți, 29 octombrie, de la ora 17.00, are loc   concursul soliştilor vocali şi al instrumentiştilor, iar miercuri, 30 octombrie, tot de la 17.00, se va desfăşura Gala laureaţilor.
În recital:  Ileana Matus, Ion Drăgan, Pamfil Roată, Anca Branea, Ancuța Corlățean, Călin Brăteanu,Andrei Iftimie și Andreea Chisăliță.

Acompaniază la festivalul-concurs și la gală Ansamblul Folcloric „ Bucovina,, al Școlii de Arte ,,Ion Irimescu,,, dirijor-prof  Petru Oloieru, coregraf Alina Leonte.
Concursul şi Gala laureaţilor se vor desfăşura la Teatrul Municipal ,,Matei Vișniec,, din Suceava. Intrarea este liberă.