Incendiu în localitatea Vatra Moldoviței

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Vatra Moldoviței, Moldovița și Frumosu au intervenit cu 5 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din comuna Vatra Moldoviței.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe anexe gospodărești, înglobate într-o construcție corp comun, precum și acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:32.

Au ars: construcția corp comun, compusă din bucătărie de vară, magazie, adăpost de animale și șură, pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp, astereala acoperișului casei de locuit pe 100 mp, circa 5 metri cubi lemn de foc, 3 tone de fân și un metru cub de cherestea. Au mai fost afectate de foc instalația electrică, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile și aparatură electrocasnică. S-au degradat pereții interiori și tavanul casei, învelitoarea din tablă a acoperișului și alte bunuri din gospodărie.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele învecinate (care nu erau incluse în construcția corp comun).