În urmă cu şapte ani, Sorin Paul Danci şi Raul Gabriel Timiş au fost prinşi de poliţişti după ce au împuşcat un cerb şi patru căprioare în pădurile din Vatra Dornei.

Mugurel Vasile Grosal, consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere:  Aveau un tupeu, a fost o maşină sechestrată la poliţia Vatra Dornei. Două exemplare de ciută şi o căprioară au fost găsite în autoturismul de teren.

Animalele au fost tranşate, iar carnea depozitată în butoaie din plastic. Judecătoria din Câmpulung Moldovenesc i-a condamnat la închisoare, iar acum, magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au menţinut decizia.

Este o pedeapsă care trebuie luată drept exemplu de cei care sfidează legea, atrag atenţia autorităţile. Din păcate, în pădurile din Suceava, animalele încă sunt ucise.

Mugurel Vasile Grosal, consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere: Încă este vulnerabilă, dar, de când sunt controalele mixte şi ale Gărzii Forestiere şi ale Poliţiei de Frontieră, avem două, trei cazuri în ultimii doi ani de zile.

Florin Pădurariu, Direcția Silvică Suceava: Toate cazurile de braconaj au fost raportate la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi sunt în desfăşurare dosarele penale.